vanhat-kuvat

Kuolinpesien auttaminen

Kuolinpesät ovat todella lähellä sydäntäni. Jos esim. leski kaipaa apua arjen hoitamiseen surun keskellä (papereiden selvittely/ kauppakäynnit/ mahdollinen muutto/ rakkaiden muistojen järjestäminen arvoiseensa muotoon, esim. valokuvat jne.) tai jos kaukana asuvat omaiset haluavat tarjota vanhemmalleen vaikka vain esim. seuraa konserttiin, yhteisiin jutteluhetkiin tai vaikka ääneen lukemista, niin sekin on mahdollista.

Olen itse joutunut hautaamaan kaikki vanhemmat lähiomaiseni ja voin todellakin puhua kokemuksesta, miten suru voi viedä kyvyn ajatella järkevästi ja toimia vielä vähemmän järkevästi. Sureva saattaa unohtaa syödä, vainajan vaatteet ja muut tavarat jäävät ehkä vuosiksikin pölyttymään paikoilleen ja talouden paperiasiat ovat sekaisin. Saattaa olla, että leski ei esim. koskaan, tarkoitan KOSKAAN elämässään ole maksanut yhtään laskua. Apu olisi varmasti tervetullutta, jos vain tietäisi, mistä sitä saisi.

Jos kuolinpesä tarvitsee apua asunnon tyhjentämisessä, autan enemmän kuin mielelläni <3

Tavarat lajitellaan asianmukaisesti ja ne toimitetaan kierrätykseen (esim. kierrätyskeskus) sekä jätteet niille tarkoitettuihin paikkoihin.  Jos osakkaalla ei ole aikaa/muuta mahdollisuutta kerätä ennen tyhjennystä talteen esim. suvun valokuvia sekä arvotavaroita, ne luonnollisesti otetaan talteen ja toimitetaan osakkaille. Videopuhelun avulla voidaan tarvittaessa käydä asuntoa läpi ja sopia myös muista säilytettävistä asioista.

Toistaiseksi TaitoDonnalla ei ole mahdollisuutta ostaa kuolinpesän irtaimistoa tai säilyttää sitä mahdollista myyntiä varten. Mahdollisuus on kuitenkin asiakkaan nimiin vuokrata ns. minivarasto, johon voidaan säilöä osa irtaimistosta, jos osakas haluaa itse käydä tavaroita läpi myöhemmin esim. myyntiä varten. Tavarat pakataan huolellisesti ja laatikot nimikoidaan.

Tyhjentyneen asunnon siivous onnistuu myös.

cropped-birds-1014986_1280-1.jpg